Månadsmöte Julfika 3 December.

Skapa nytt ämne   Svara på ämnet

Gå ner

Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av Poseidon i fre dec 03 2010, 22:06

Återigen besökte jag mötet och hade en förhoppning att man kanske skulle ha lite byggande eller visa eller prata byggtekniker men fokus verkar vara gissa kanontorn till pansarslagskep i skala 1/7000 samt diverse andra obskyra frågor i tipspromenad varefter en obligatorisk fika med lussebulle pepparkaka med skumtomte och julmust vilket är ett obligatorium för det facila priset 30 kr.

Jag har fortfarande en liten dröm om att mötena skall innehålla kikning i lådor samt diskutera och lära sig av andra byggare vilket vi lyckades rätt bra med på de få träffar som vi ordnade i Västerås en gång i tiden.

Det finns så väldigt duktiga erfarna bra byggare i göteborg men mötena går som sagt ut på något som jag inte greppat samt att många verkar vara inne på en viss nisch av modellbygge och inte riktigt på samma våglängd som mig.

Tyvärr verkar den enda aktiviteten med att visa bygge och diskutera metoder vara här på forumet men det är mycket trevligare och bättre att visa och diskutera detta live.

En tanke vore att istället för att köra battelfield med bedömning kanske man skulle diskutera eller berätta om de modeller man ha r med sig och sen ha diskussion kring dem efter byggaren presentation.

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av Caverö i lör dec 04 2010, 23:05

Du har en point där, även om jag tycker tipspromenaden är lite kul.

Att prata med någon om sin modell om hur man gjort vilken färg man använt och så vidare är mycket kul.
Jag älskar att få frågor men känner att jag nog inte skulle vara bekväm inför hela gruppen.

Sedan undrar jag oxå ibland vad vissa är intresserade av då jag inte vet ngt om personen, tex vad dom bygger om dom bygger och ifall det finns
något objekt som dom brinner extra för.

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av Poseidon i tor jan 06 2011, 10:41

Exakt, om man känner alla och vad de gillar så blir det lite enklare.

Mötena fokuserar enbart på fördigbyggda modeller och att bara ställa dem på ett bord.

Jag är intresserad av modellbygge, inte byggda modeller.

Jag ber om ursäkt om jag trampar någon på tårna nu, det vill jag verkligen inte göra.

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av johan r i tor jan 06 2011, 16:18

Som du säkert sett här på forumet så efterlyser Jan någon/några som är villiga att genomföra någon typ av verksamhet på våra möten. Det kan vara ett föredrag om något ämne, visa byggteknik, hur man tar fram en master för resingjutning, vädringsteknik mm. Man kan väl lätt säga att Jan inte är nerringd av frivilliga.

Mötena är ju ganska löst hållna och det är väldigt mycket upp till deltagarna att göra mötena trivsamma. Jag själv tycker det är ganska behagligt att träffas en gång i månaden och titta på modeller som andra byggt och diskutera de metoder mm som de använt under bygget samtidigt som jag sippar på en kopp kaffe. Ofta brukar Lars Brage ha med några nya mystiska lådor som man kan kika i mm.

Jag tror inte att någon kommer att stoppa dig om du vill sitta och bygga på mötet eller om du tar med dig lådor för locklyft.

Ett mycket enkelt sätt att uppnå förändring är att själv vara föregångsman så därför ställer jag följande fråga till dig Fredrik.

Hur skulle du vilja ha mötena?
Vad kan du tänka dig att bidraga med för att för att göra mötena mer intressanta?

Jag själv tycker mötena är trivsamma i sin nuvarande utformning men jag håller med dig om att det nog skulle kunna bli ännu trevligare om det blev lite mer praktisk verksamhet på mötena. Tyvärr känner jag att jag själv inte har så mycket att bidra med som skulle intressera andra men jag skall med glädje lyssna och delta om "någon annan" tar tag i detta.

Nu upplever jag själv inte mötena riktigt så tråkiga som du beskriver. Under senhösten höll både Tony och Jan förevisning vad avser vädringsteknik Pansar och detaljering av flygmodeller. Jag har även avnjutit ett intressant föredrag avseende den japanska flottan under VK2.

Det här är ett viktigt och intressant ämne som jag gläds över att det börjat diskuteras här på forumet! Nu behöver vi "bara" komma fram till konstruktiva förslag till förändring och framförallt vem som är villig att bidra till förändringen, för det duger inte med att "någon annan" får fixa det.

mvh
Johan

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av Poseidon i tor jan 06 2011, 16:51

Frågan är hur jag kunnat missa samtliga korta som långa föredrag och då tror jag jag varit på de flesta mötena, jag får ta tillbaks min kritik eftersom jag hade fel där.

Frågan är ju vad vill andra byggare att man skall prata om?

Det har varit annonserat att det skulle handla t.ex om en viss byggteknik men det har oftast inte blivit något av det under kvällen.

Tyvärr är det de som redan drar de största lassen med att ro runt verksamheten som också kan och har intressanta tips och kunskaper i t.ex spackling sprutmålning, metallblankt, huvpolering och andra special kunskaper vad gäller tips och trix.

Vi ligger helt enkelt på helt olika nivåer och då blir det svårt att efterlysa andra eldskälar som har nått att tillföra.

Jag håller fullständigt med Jan om att denna någon aldrig kommer men man kanske skulle diskutera det hela på ett möte eller liknande.

Mötena blir lite som om gitarrister skulle ha med sig olika instrument och tillbehör men aldrig spela eller lära ut till nybörjarna hur man gör. Jag tycker det liksom är något som saknas.

Mötena är riktigt trevliga och bra men det är väldigt anonymt som jag upplever det. rätt eller fel.

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av Caverö i sön feb 20 2011, 21:37

Jag antar att du vet vem jag är om du har varit på möten, vem är du som vill socialisera mera?

Har vi pratats vid utan att jag vet om det? skulle vara trevligt att veta vem du är.

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Månadsmöte Julfika 3 December.

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan svara på inlägg i det här forumet